Uppdatering från påsken!

Tja! Har lyckats dra ett ismetepass på 70cm is + och en tvådagars tripp med kollegorna + Socker Conny till öppet vatten och spinnfiska!

Börjar med ismetet: jag och polaren Viktor stack upp mot norra skärgården, (norra, sett ur en stockholmares perspektiv) för att försöka ta oss en redig gädda innan isen går. Vi kom ut på den tänkta fjärden och stegade ut våra spön.. Så enkelt visade det sig inte vara då isen var/är ca70cm+ i dem trakterna!!!

Efter mycket om och men så hade vi tre rader a la 4 spön ute och kunde avnjuta vindstilla och klarblå himmel!

20130404-233924.jpgvargspår runt lägret

När det gått ca 3-4 timmar med endast ett par ynka småhannar och blindfäll så tröttnar vi och drar igång muurikkan. Världens bästa grej för fisket! Bara att tända på, ställa över elden, i med olja och sedan på med käket, i vårt fall vart det ”på-platslagad” pyttipanna med egenfångad gösfilé! 🙂 underbart gott!

Efter lunch flyttar vi in de flesta spöna men låter varsitt fiska vidare pelagiskt, givetvis fäller det på Viktors spö av dem två.
Efter en kort fight kommer fisken lätt ur hålet, får upp huvudet till buken och konstaterar att det är en större fisk! Väl hela fisken ur hålet så infaller en viss besvikelse. Men en fin fisk none the less!

20130404-234517.jpg 8.60 ~ 106cm. fet fram- tunn bak

Utöver det landades 3 snipor mellan 1-3 kilo. En härlig dag på isen med mycket sol!

Så kommer vi till det absolut härligaste men i mitt fall smärtsammaste passet hitills. Spinnpremiären! Orten håller jag hemlig så skriver endast spinnpass.

20130404-235136.jpgThe season begins!
Vi fiskade från två båtar, Mr.sugar (Conny) och jag själv i en båt och Robban, Martin + polare i andra båten.

Vi spinnfiskade i solen och vinden höll sig undan, inga superförhållanden direkt men vi fick kasta! Passade givetvis på att testa ”allt”nytt man samlat på sig under vintern. 🙂

20130404-235113.jpgsocker conny lever livet
Dock inte ett pet i grejorna! :/
Rampen är täckt av isflak så när vi ska traila upp våra två båtar samt en till så hamnar Robban och Co’s båt i ett dödläge på trailern.
En gemensam insats inleder och jag bemannar vinchen, en gammal skrutten biltema vinch som inte riktigt hakar i hacken på spärren…
När jag kommit med veven till ”klockan 7” så brister knoppen på armen och veven far upp till ”klockan 12” igen och i samma veva ger mig en uppercut som heter duga! Jag flyger med ett tjut bakåt och hinner endast tänka, nu har jag tänderna i en påse i all framtid.. Som tur är tar stålarmen på käkbenssidan och svullnar upp till en apelsins storlek, allt verkar intakt och jag får bemanna avbytarbänken och se på upptrailningen..

20130405-000000.jpgK.O.
Hemma vid middagen senare på kvällen spottar jag ut en tandbit och får vemodet av rang..

Dagen därpå infinner sig modet igen och vi drar ut på sjön igen för nya friska tag! Även denna dag blankt men som dagen innan, strålande sol och stiltje! 🙂

20130405-001255.jpglunch sorti!
Och som givet samma elände med samma trailer denna dag med, dock inga vinch-käftsmällar 😉

Som plåster på såren för påskhelgens bravader så slog jag till på ett nytt plottersystem, gick från lowrance till humminbird och köpte mig en 858 som ska installeras i helgen 🙂 sen vare bara att gå till farbror tandläkare och borra 🙁

20130405-000559.jpgregimskifte

Passa på att besöka Mojoboats monter i helgen och snacka lite skit och böja på lite grymma St.Croix spön! Söderjiggen kommer givetvis vara på plats med tillsammans med mr.Södershad – Jonny Thofeldt, Nicke och lill-Jimpa!
Ha det gott!

Det här inlägget postades i Allmänt, Beten, Fiskepass, prylar, Team 2 live crew av Adam. Bokmärk permalänken.

Om Adam

Adam jobbar som säljare på Söder Sportfiske. Otroligt driven och tänker på fisket dygnet runt. Gillar alla typer av fiskeformer men spinn- & Jerkfisket efter gädda ligger honom närmast hjärtat. Trots sin ringa ålder (20år!) har han placerat sig bra i tävlingar som 2a plats i St:Anna Pike Open hösten 2010 och där vann han även största fisk klassen. 3e plats i Trexgäddan hösten 2009 och 18e plats på Värtan cup 09. Har redan tagit gädda på 14+, 12+ och borrar över kilot, havsöring i skärgårn 6+. Har även ett gäng exotiska fiskar på samvetet som Tarpon på ca 30 kg, Barracuda på ca 10 kg och Large mouth bass på ca 3 kg. Vi är grymt stolta över att ha Adam ombord.