Tobbe från Comstedt på besök i båten

Idag hade jag med mig Tobbe på Comstedt, som säljer bla. Humminbird, Minnkota m.m. Målet med dagen var Abborrjiggning och att bättra på mina kunskaper kring Humminbird ekoloden. Själv har jag en 998 i båten och kände att jag behövde få lite bättre koll på alla funktioner vilket jag har nu efter en dag med Tobbe som såklart har benkoll på alla funktioner.

Fisket var rätt segt idag, mycket kontakter men svårt att kroka, blev av med många jiggsvansar idag då abborrarna var otroligt försiktiga och inte alls i stöten.
20121025-190406.jpg
Vi landade ca 60 abborrar totalt med ett gäng runt 400-500g så snittet var okej, och Tobbe lyckades kroka dagens största på 960g. Ett knippe bonusgäddor kom det också upp och det är ju så kul på lätta grejer.

20121025-190301.jpg

20121025-190323.jpg

20121025-191009.jpg

Det här inlägget postades i Allmänt av Nicklas Jonsson. Bokmärk permalänken.

Om Nicklas Jonsson

Nicklas är VD på Söder Sportfiske och har huvudansvar för vår e-handel och utvecklingen av vår webshop, han besitter ett fantastiskt driv och engagemang för att ta vårt företag framåt. Nicklas jobbar tillsammans med Henrik med inköpen och sortiment och är hela tiden på jakt efter nya, unika och kvalitativa produkter att ta in i sortimentet. Privat brinner han för fisket och fiskar så fort det finns en minut över. Helst av allt gädda eller vertikalt efter gös men är allätare och kör allt från havsfiske till mete. Har vid spinnfiske tagit flera 11+ gäddor med 13,78 kg i topp, abborre på 1760g och 5+ gös Har även landat stortorsk (19+), fina sejar (16k+), striped marlins (80+), malar och stora hälleflundror (154cm).

5 reaktion på “Tobbe från Comstedt på besök i båten

  • Gäddorna tar också självklart jiggsvansarna men i detta fall är det främst abborrar då den jiggteknik vi använder kräver spön som är otroligt rappa och när man gör snabba mothugg så går svansarna lätt av när abborren hugger. Fiskar man med mjukare spön så blir man knappt av med några svansar men det blir betydligt svårare att hinna kroka abborren.

 1. Aha. Trodde de alltid var gäddan möjligtvis gösen som tog svannsarna.den som lever den lär:)

 2. Hej Nicklas

  Gratttis till era fina aborrar =)

  Att aborrana kan bita av jiggssjärtarna har ja mfl här erfarenhet av ”inte alls ovanligt”
  ”speciellt när dom ä svårflörtade”

  Inget vidare skönt väder i dag här,trots att solen är framme ”Nordanvind & 1+ grad i skrivande stund!
  -Men en bekant behöver betesfisk.(han behöver massor)
  -Så ja måste ner till ån här & meta ”förmäskade igår”

  Önskar alla på Söder Sportfiske(sportfiskeprylar,se) samt alla andra en riktigt bra dag ”skitfiske & kraftigt böjda senhöstspön”

  Mvh/David ”gösen”

  Ps: true sportfishing is not an hobbie-Its a way of living ,ds

Kommentarer inaktiverade.