Testfiske av Söderjiggen i färgen regnbåge

För några veckor sedan mailade jag Ismo ett par bilder på regnbågsfärger som jag tyckte så bra ut.

Häromdagen damp det ner ett paket i min brevlåda med Ismos senaste alster och jag gick i taket av glädje när jag såg dom.

Jag hoppas att dom fungerar lika bra som dom ser ut tänker jag.

Bokar ett fiskepass med Nicklas för att se om vi kan lura upp någon fining på nya färgen.

Vi åker till ett för honom nytt fiskevatten och redan vid första stoppet hugger en mindre gädda, alltid skönt med lite bekräftelse men inte den sorten vi siktar på för dagen.

Nästa stop levererar också några mindre och då mina jiggar är gjorda på den sista skvätten av det gamla och lite känsligare gummit så pressar jag minimalt och håller ner spötoppen för att undvika hopp och sprattel och onödiga skador då jag bara tagit med mig två stycken för dagen.

Planen är att fiska ett fåtal ställen där jag fått eller sett större fiskar tidigare, och när vi når tredje spoten så kommer hugget med stort H.

Den ser fin ut hör jag Nicklas säga samtidigt som fisken gör en rejäl rusning och ytterligare ett par.

Konditionen på denna fisk känns på topp och hon gör en sista innan Nicklas sluter håvgarnet runt henne och hon är säkrad.

Krokar av och låter henne vila i håven medan vi plockar fram våg och mätbräda.

När vi ser ryggen på henne i håven så förstår vi nog båda två att det är tvåsiffrigt på denna dam.

Nicke är vågmästare och gör två lyft, och med avräknad vågsäck: 10,54 och 10,56 så då får det bli 10,55 kg och jag tackar för det!

110cm välmatad tjej med fin höjd och jag har dessutom fått en jiggfärg jag tror på och som kommer att få åka hårt i höst kan jag. Nicklas paket var försenat så han hann inte få sina så då ger jag min sista till honom och efter en stund lägger han ett välriktat kast och det suger till i spöt och han landar en schysst firre som grundar även hans förtroende för den nya färgen.

Nice!

Vi får några till ok fiskar som bara bekräftar det vi redan anar, den fångar!

Skitfiske på er!

Mvh Jonny Thofeldt