Skön dag med Mr. Bjerks

Hade en ledig dag idag och passade på att sova ut lite, efter arbetsveckor med ett par natt/grynings pass är man rätt mör i skallen.

Det

passade Johan Björck perfekt då han skulle till tortyrkammaren aka tandläkarmottagningen. Vi möttes upp hos mig vid 11 tiden och var igång med fisket vid 12.

Det dröjer lite innan vi får kontakt med fisk men efter lite trevande med dagen färg så börjar det hugga på riktigt ordentligt. Inga märkvärdiga fiskar men förrens efter middagen då jag tar en heltokig 4.5 kilos som fullkomligt flippar ur.. det är så galet kul med sommargäddorna!

Vi lägger skymningen på att fiska på ett ställe där vi vet att det bor grov fisk, Johan fiskar på med en Rattle tail och får ett märkligt hugg som mera känns som gräs, knycker till och får svar av en bättre fisk! Fisken kommer enkelt in till båten men där blir hon helt galen, flera starka rusningar innan jag agerar håvmästare. Vi väger henne till 7.55 och 107cm. (Johans längsta för året)

Efter det klipper han snabbt på en rågrov 95cms och vi petar upp ett gäng fiskar till i det skymmande mörkret.

Precis innan vi ska bege oss hem så möter vi en båt, rättare sagt dem åker ”förbi” oss, vi ser dem i deras röda båt från andra sidan viken. Dem ser tydligen inte oss i vår vita båt med en plotterskärm som lyser.. j*vligt nära kollision då jag måste vråla på dem att väja. Skrämda vart dem då alla tre satt och kollade bakåt… sjövett, ta det på allvar 😉

Hade en kul och super trevlig dag med mycket skratt, tankar och teorier.

PS. det är inte bara Rad Dog som levererar numera.

Solklart bäst för dagen var M/G ala Martin!

Det här inlägget postades i Allmänt av Adam. Bokmärk permalänken.

Om Adam

Adam jobbar som säljare på Söder Sportfiske. Otroligt driven och tänker på fisket dygnet runt. Gillar alla typer av fiskeformer men spinn- & Jerkfisket efter gädda ligger honom närmast hjärtat. Trots sin ringa ålder (20år!) har han placerat sig bra i tävlingar som 2a plats i St:Anna Pike Open hösten 2010 och där vann han även största fisk klassen. 3e plats i Trexgäddan hösten 2009 och 18e plats på Värtan cup 09. Har redan tagit gädda på 14+, 12+ och borrar över kilot, havsöring i skärgårn 6+. Har även ett gäng exotiska fiskar på samvetet som Tarpon på ca 30 kg, Barracuda på ca 10 kg och Large mouth bass på ca 3 kg. Vi är grymt stolta över att ha Adam ombord.