Rapport från Rügen

Tisdag natt blev jag upphämtad av Trumman och Jonny Thofeldt för att åka mot Trellborg och färjan över till Rügen. Vi var alla riktigt spända på över hur det skulle bli då ingen av oss har varit i Rügen på våren och nu var vi på väg ner till öppningsveckan. Fisket är ju fredat under mars-april så vattnet är i stort sätt ofiskat dessa månader. Efter en 12 timmars resa är vi äntligen framme i Sassnitz som ligger ca 40 minuters bilresa från Schaproder som är byn vi brukar bo i, landskapet ser fantastiskt ut, väldigt grönt och fint och man känner att våren ligger i luften. Vi är såklart supertaggade och ringer från bilen till Robert Balkow (chefsguiden på Bodden Angeln) för att meddela att vi är på plats, Robert svarar och undrar varför vi är där redan idag? Vi skulle ju komma imorgon? Vi tror han skämtar men han tar fram bokningen när vi har honom i luren och där står det mycket riktigt att det är 2-4 maj vi ska fiska. KATASTROF. Har vi kommit ner en dag för tidigt!!!?? Tyvärr så hade vi det. Eftersom det var premiär så fanns det enligt Robert inte en båt att få tag på och boende kunde bli svårt. Vi var helt knäckta. Vad fan ska vi göra en hel dag i Rugen när ALLA andra är ute och fiskar? Hur som helst efter mycket samtal, jagande och bönande så kommer vi på att Robban på Mojoboats känner en lirare som har båt i närheten, en tysk polare till honom. Vi får numret och har världens flyt då han är på plats. Snubben chefar upp en båt till oss och vi lyckas även få tag i en båt till Jörgen Lind, Mattias Berglund och Christian Robertsson som skulle komma med den senare färjan och som inte hade en aning om att dom varken hade boende eller båt när dom skulle komma fram. Boende lyckades vi till slut lösa också så nu var allt på banan igen. Nästan ännu bättre, nu skulle vi få testa att köra från egen båt plus att vi skulle ha 3 dagars guidning.

Tyvärr så hade inte fisket kommit igång riktigt då våren kom sent även här nere, det var fortfarande 8-9g i vattnet och normalt är det ett par grader till första veckan i maj. Men med tanke på att vi hade egen båt och med tanke på tuffa förutsättningar (sol & svaga vindar, tom vindstilla vissa dagar) så hade vi rätt bra fiske första dagen trots att det var soligt och rätt lite vind som inte är de bästa förutsättningarna i Rügen. Inga jättar kom upp men det nappade på bra och vi fick 27 gäddor första dagen från egen båt. Resten av dagarna med guiden var trögare för oss men vi fick ändå skapligt med fisk. Runt 15-20 gäddor om dagen vilket man får vara nöjd med. Jörgen och Mattias lyckades väldigt bra då bägge två tog nya gäddpers. Jag och Jonny körde stenhårt med Söderjiggen och den dominerade verkligen, framförallt i färgen Jonnys 15+ (Blå/Pearl).

Trumman med stark gädda på 8,5 kg som smackade i en långsamt fiskad Buster Jerk.

Trumman med stark gädda på 8,5 kg som smackade i en långsamt fiskad Buster Jerk.

 

Robert Balkow med fin gädda

 

Skallen på en 127 cm gädda

110 cm för Jonny tagen på Söderjiggen

Vår guide Owe med en 10 kilos

Nicklas med en fin gädda på 111 cm, hann tyvärr inte väga, tog på Söderjiggen

Mattias med nytt pers, 127 cm och 12,85 kg tog på en Wolf Crank

Jörgen med nytt pers, 13.2 kg och 119 cm tog på en Wolf Crank

Ytterligare en fin för Jonny 110 cm tog på Söderjiggen

Det här inlägget postades i Allmänt av Nicklas Jonsson. Bokmärk permalänken.

Om Nicklas Jonsson

Nicklas är VD på Söder Sportfiske och har huvudansvar för vår e-handel och utvecklingen av vår webshop, han besitter ett fantastiskt driv och engagemang för att ta vårt företag framåt. Nicklas jobbar tillsammans med Henrik med inköpen och sortiment och är hela tiden på jakt efter nya, unika och kvalitativa produkter att ta in i sortimentet. Privat brinner han för fisket och fiskar så fort det finns en minut över. Helst av allt gädda eller vertikalt efter gös men är allätare och kör allt från havsfiske till mete. Har vid spinnfiske tagit flera 11+ gäddor med 13,78 kg i topp, abborre på 1760g och 5+ gös Har även landat stortorsk (19+), fina sejar (16k+), striped marlins (80+), malar och stora hälleflundror (154cm).