Propellrar och stenar. Krokar och fingrar

Hej, spenderade förra söndagen med att fiska med Gustav.
Gurra och jag har kört ett par pass tidigare i norra skärgården och vi hade på bra känn att det kunde komma upp bättre fisk denna dag.

Tidigt i gryningen bar vi av mot vår destination och vi har följande fisk nästan omgående på en 3meters kant.

Jag fiskar med en bigtailad

Bjerks tail som levererar bra, några timmar in i fisket smäller en längre slank fisk på. En rolig fight och sedan är hon i håven. 109cm och 7.5 kg! Kul!

20130923-232515.jpg
Vi har nu dragit upp 12 gäddor, Gustav tar nummer 13 och medans han mekar med att kroka av den kastar jag ut och tar nummer 14.
Ödesdigra nummer 14… ska ta ett nackgrepp på denna pigga 2 kilos och vips så sitter permasteel 2/0an rätt in i lillfingret!
Gäddan kommer loss oskadd och vi klipper av kroken.

Ett tips till alla er som fiskar gädda ofta, det kommer att inträffa förr eller senare. Ha en powercutter i båten, ha första hjälpen i båten!

20130923-233120.jpg
Krokar man sig själv måste man i absolut bästa fall pressa vidare kroken så att spets och hulling kommer ut ur fingret. Då kan man knipa av kroken och busenkelt glider kroken ut!

20130923-233245.jpg
Efter att ha låtit handen vila sig lite kan jag fiska igen, det känns för hett för att sluta kasta! 🙂

Vi beslutar oss för att lägga kvällen i en mar och när vi lämnar aktuellt område för nästa så händer nåt alla båtägare bävar för.. En spöksten som sticker rätt upp från flack 3 meters djup. Prickar bladen på propellern och en bit av skäddan. Suckar tungt och markerar på plottern..

Runt 17 tiden drar en monsunstorm in över kusten och 2-3sek med mulet blir snabbt hällregn 10m/sek och även hagelskurar. Efter 45 minuter försvinner det vidare och lämnar oss omtumlade och kalla kvar. Fisket det dog med stormen. Men vi lyckades allt som allt plocka upp 32 gäddor, mestadels av fiskarna var runt 2-3kilo.

Nu är verkligen hösten här! Ha det bra!

Det här inlägget postades i Allmänt av Adam. Bokmärk permalänken.

Om Adam

Adam jobbar som säljare på Söder Sportfiske. Otroligt driven och tänker på fisket dygnet runt. Gillar alla typer av fiskeformer men spinn- & Jerkfisket efter gädda ligger honom närmast hjärtat. Trots sin ringa ålder (20år!) har han placerat sig bra i tävlingar som 2a plats i St:Anna Pike Open hösten 2010 och där vann han även största fisk klassen. 3e plats i Trexgäddan hösten 2009 och 18e plats på Värtan cup 09. Har redan tagit gädda på 14+, 12+ och borrar över kilot, havsöring i skärgårn 6+. Har även ett gäng exotiska fiskar på samvetet som Tarpon på ca 30 kg, Barracuda på ca 10 kg och Large mouth bass på ca 3 kg. Vi är grymt stolta över att ha Adam ombord.