Miami med Normark! Del 1/2

Hej! Var ett tag sen jag skrev ett inlägg på söderbloggen, men nu ska det bli ett om Florida resan som Normark anordna!

Det hela började med en abborrtävling i höstas mellan Mig, Martin och Robert. I vinstpotten låg en 6dagars i Miami, florida. De 5 största abborrarnas sammanslagna vikt var det man vann på. En tight fight mellan mig och Martin, avgjordes med 60grams marginal till min fördel!:)

Så… Den 1a Maj åkte vi, mötte upp 2 polare på Arlanda, som jobbar hos Huntyard & Berras, Alexander Strid och David Frisk. Vi lyfter från Arlanda tidigt morgonen den 1a och landar på MIA runt 5 tiden samma dag, världens segaste flygresa men ”we got there”!

20130516-234921.jpg
Stela i benen hoppar vi in i monstertruck hyrbilarna och rullar norrut mot Fort Lauderdale där hotellet och middagen väntar! Vart inte så mycket bilder på mat och dricka men det dukades upp till överflöd och den amerikanska kulturen var/är överväldigande! 🙂

Fisket dag 1. Vi var indelade i 3 mixade grupper som skulle varva olika fisken, min grupp som bestod av Daniel från Karlskoga cykel och motor, Bengt från Ängelholms sportfiske samt Jesper som är sportfiskeansvarig på Normark.

Vi möter upp vår guide en bit norr om Ft. Lauderdale.
Vi spenderar förmiddagen med att frilina Snook, Redfish och Jack Crevalle med små sardiner försedda med cirkel krok, lite lurigt att kroka på då gäddmothuggen satt djupt rotade.. Men vi grejade det! Ca 6-7 Snooks upp med ett gäng fina brända med en topp på ca 12-14lbs (5-6 kilo) och 6-7 Jack crevalles runt 2-3 kilo, Jesper nöp upp en Redfish på knappa 3 kilo som gjorde mos med fiskare och utrustning! Urstark! Bengt nöp sig en ”speckled Trout” som ser ungefär ut som en gös-öring 🙂

20130516-234816.jpgmin största snook, kasten efter brände jag en i 5+klassen

Väl tillbaka på hotellet möter vi de andra grupperna, havsfiskegruppen fick avbryta pga vädret och bassgruppen fick magiskt fiske med flera fina på topp samt en på ca 3,5kilo!

Mer kommer i nästa blogginlägg! Stay tuned! 🙂

Det här inlägget postades i Allmänt, Fiskepass, prylar, Tävling av Adam. Bokmärk permalänken.

Om Adam

Adam jobbar som säljare på Söder Sportfiske. Otroligt driven och tänker på fisket dygnet runt. Gillar alla typer av fiskeformer men spinn- & Jerkfisket efter gädda ligger honom närmast hjärtat. Trots sin ringa ålder (20år!) har han placerat sig bra i tävlingar som 2a plats i St:Anna Pike Open hösten 2010 och där vann han även största fisk klassen. 3e plats i Trexgäddan hösten 2009 och 18e plats på Värtan cup 09. Har redan tagit gädda på 14+, 12+ och borrar över kilot, havsöring i skärgårn 6+. Har även ett gäng exotiska fiskar på samvetet som Tarpon på ca 30 kg, Barracuda på ca 10 kg och Large mouth bass på ca 3 kg. Vi är grymt stolta över att ha Adam ombord.