Karpfiske i Frankrike

Som ni alla vet så ligger karpfisket varmt om hjärtat för mig och förra veckan fick jag chansen att åka ner till Abbey lakes i Frankrike och fiska efter karp. Jag har varit där ett par gånger redan men denna tur så skulle jag, Gary, Christoffer, Sam, Steve Junior och Steve Senior fiska en sjö som var exklusivt bokad för oss 6!

Förhoppningarna var höga och redan 5min efter första utlägget tappar jag en hyffsad karp, shit vilken start. Men det tar inte mer än 15min till så har jag på nästa men även den tappas en meter ifrån håven… suck! Tråkigt nog händer det inte så mycket för mig de kommande 2 dagarna/nätterna och jag väljer att byta plats. Betydligt bättre har det gått för de andra grabbarna och vi landar tillsammans ca 15 fisk första dygnet med en topp på runt 15kg.

När jag har bytt plats och packar upp grejorna igen så ser jag flera fina karpar rulla i ytan så jag känner bara lugnet och lagar mat, dricker några öl innan jag ens bryr mig om att skicka ut grejorna i sjön. Från denna plats fiskar jag de kommande 4 dagarna och har ungefär 2st karpar per natt. Alla mina fiskar mummsade i sig mängder av OJ 16mm vilket är min absoluta favorit! Swedish bait mechanics 16mm pineapple popup och även flouro OJ 16mm popup var det som levererade alla mina fiskar. jag lyckades peta upp 6st karpar och tappade 4st. Topp 3 på dessa var 15,3 / 14,9 / 14,7kg. Fisken på 14,7kg tog jag endast några bilder på när den låg på mattan för det var så j%kla kallt så den fick åka tillbaka väldigt snabbt då jag ville in i tältet och värma mig!

Första karpen för min del, fin sak på 9kg

Lite bättre fisk från sista natten på 14,9kg

Min största på resan 15,3kg

Denna rackar på ca 8kg kämpade värre än något annat!

Otroligt trevlig vecka med fantastiskt mysiga människor! Men jag behöver inte längta alltför mycket tillbaka då jag åker ner igen om 2 veckor!

På återseende // Robban

Det här inlägget postades i Allmänt av Robert. Bokmärk permalänken.

Om Robert

Robban är vice butikschef på Söder Sportfiske och är en kille med fantastisk energi och brinner för allt som har med fisket att göra, kan det mesta och ibland tror man att killen har memorerat varenda fisketidning som finns. Metefreak som likaväl fiskar havsöring i strömmen som gädda i skärgården. Robban har Gös 7+, Gädda 10+ och stora karpar på sitt samvete. Senaste storfisken är en spinnfiskad gädda på 11,9 kg som inhalerade en 30cm shadjigg i Rugen (Tyskland). Alltid hungrig på senaste teknikerna och testar det mesta som dyker upp på marknaden. Vi handplockade Robert och vår känsla visade sig vara helt rätt och vi är stolta över vår "värvning" till butiken. Fresta Robert med ett fiskepass och det är stor chans att han sliter sig loss och hänger med.