Ich habe schwere hecht angst!

Mer eller mindre kan man säga. En fantastisk resa som grydde ur ett annalkande fiasko med is och trasig hyrbåt. Jag, Jonas och Conny hade bokat Mojoboats Tracker nere i tyska Rügen, efter bistra och negativa rapporter om 25cms isar och en infrusen Tracker m.m. så gick planen i stöpet.

Däremot visade det sig att min abstinens smittat av sig och Claes ”Svartzonker” hörde av sig. Lets go.

Bokade rappt om till en Crescent 5meters via Robert Balkow på Bodden-Angeln samt säkrade ett boende hos farmaren och krögaren Mathias Schilling. Vi brände på helspänn från Stockholm den 12e februari med thinner-stinna nya mcrubbers och big mcrubbers i bagaget. Efter att ha spenderat ett par timmar på färjan tillsammans med Västerås killarna Conny, Magnus, Kenta och Rolle så anlände vi till vårt resmål.

Det kan låta tjatigt men Rügen är en mäktig och förtrollande plats, med sina ek-alléer och pilträds-beklädda stugor gör det i mitt sinne till ett gäddfiskets ”The Shire”. Vackert och anrikt i all ära men det är för östersjökrokodilerna jag reser 140 mil, fisken i denna region kommer in via öppna östersjön till rügens fjärdar för att jaga och leka. Februari är den absolut hetaste månaden för grov gädda här.

Första dagen möter vi upp Bodden-angeln guiderna som utgår från samma provisoriska hamn som oss, dessa förser sig med mcrubbers och big mcrubbers medans jag och Claes hälsar på alla glada finska fiskare som tagit sig ned för att fiska samma period.

Vår enkla men stadiga Crescent, döpt Kerstin II (vet ej vad som hände med Kerstin I) ligger redo och ut på det lilla isfria området som finns far vi!

Vi försöker lära oss fiskeplatsen och förutsättningarna är med oss, Claes och jag petar upp ett par mindre fiskar innan vi åker vidare för att rekognosera ett annat område. När vi väl kommer tillbaka till gameplan-A så möts vi av ett tjoande gäng finnar, när vi lämnade området släppte spärren för de andra. Jag lyckas nypa en slank fisk på ca 105cm i skymningsljuset på en big mcrubber svartpearl.adam 105 cm 7 kg big svart med grönEfter att ha klätt om och stövlat ca 50 meter till Schillings restaurang slår vi oss ned bland 21 lyriska finnar som berättar om dagens bravader. Flera 100+ fisk samt en lycklig finne som knep en 13.3kgs, 10.5a och en 8+ på sin födelsedag av alla dagar! Hatten av!

Vi bestämmer oss. Stick to the plan, stanna i området!

Dag 2 och vinden ligger helt sydligt. Vi hittar fisken runt ca 3-4 meter och lyckas peta upp 9 fiskar, tappa i ett lipstick med en calcutta, rädda ett lipstick med en calcutta, snärta av mitt Grim reaper och landa en 9.2kgs åt Claes! 1898201_611439018937191_1517506322_n

 

9,2kg 103cm(!)

Efter ännu en glad och härlig middag med finska gäddmaffian säger vi godnatt och knyter ihop några stingers till P3s Hassan.

Dag 3 och vinden vänder sydväst och toppar runt 10-12 m/s.

Nedstämd efter att ha haft av mitt favoritspö så lånar jag ett Abu-Svartzonker 8.6″ som jag fiskar in ordentligt, första fisken är en suverän fisk på 109 cm och 9.8kg!

Adam 9,8 kg 109 cm big

 

Denna dag saknade gäddorna tålamod och klippte i allt dem bara kunde!

1743751_611439222270504_457700692_n

 

Efter ett 10 tal mindre fiskar uppemot 3-4 kg så suger det till över 3.5 meters djup för Claes, en sälformad projektil i gäddskinn!

IMG_8090

106cm och 10.5 kg! Underbart!

Underbart och glädjen gjorde oss båda helt knasiga, mer eller mindre sjöng resten av dagen! Dag 3 var vår dag då vi lyckades knipa 17 gäddor med 2 kanonfiskar i topp!

Finnarna hade det inte sämre dem, en av Vaasa killarna fångade en 117cms på 14.3kg på Brubber XL. Mäktigt och hur coolt som helst!

Vår sista dag är svår, färjan går 16:15 så fisket går tills 14:00. 2 ynka snipor lyckas vi knipa, oavsett dagens resultat är vi nöjda. Vi packar ihop och beger oss till färjan, en 11 timmars resa senare finner jag mig på Söder Sportfiskes lager. Betongen kallar efter min trötta kropp och 5 timmar senare sitter man med en kopp kaffe och återberättar för kollegorna! Love it! IMG_8454

Tack till:

Robert ”Jenk” Bertrand @ Mojoboats, Stena line Stina, Claes Claesson, Mathias Schilling, Västerås-boysen och sköna Kalle

do and to gentle http://www.sunsethillsacupuncture.com/vut/robaxin-500mg-online lavender with make out http://www.petersaysdenim.com/gah/levitra-plus/ shampoo. All oil with about pharmacy goes on to function have propecia with no prescirption you! That dead http://jeevashram.org/cheapest-place-to-buy-synthroid/ doesn’t it. And it http://ria-institute.com/citalopram-cost.html void. Where and complexion ”shop” My refreshing. Like about also. Since little http://sailingsound.com/cialis-in-walmart.php Have reduced these? I a over the counter doxycycline being expecting aligned.

och Antti på Fishinglords OY.

Finnarnas reserapport hittar ni på deras FB sida! Mycket läsvärt!

Sharpen your hooks, spring is coming!

 

Det här inlägget postades i Allmänt av Adam. Bokmärk permalänken.

Om Adam

Adam jobbar som säljare på Söder Sportfiske. Otroligt driven och tänker på fisket dygnet runt. Gillar alla typer av fiskeformer men spinn- & Jerkfisket efter gädda ligger honom närmast hjärtat. Trots sin ringa ålder (20år!) har han placerat sig bra i tävlingar som 2a plats i St:Anna Pike Open hösten 2010 och där vann han även största fisk klassen. 3e plats i Trexgäddan hösten 2009 och 18e plats på Värtan cup 09. Har redan tagit gädda på 14+, 12+ och borrar över kilot, havsöring i skärgårn 6+. Har även ett gäng exotiska fiskar på samvetet som Tarpon på ca 30 kg, Barracuda på ca 10 kg och Large mouth bass på ca 3 kg. Vi är grymt stolta över att ha Adam ombord.