Helgfiske

Tjääna!

Helny på bloggen som jag är inleder jag med det senaste passet från denna helg som resulterade i ett 10-tal pikes, gott käk och ett antal goda skratt!

En bit söder om Trosa lades söndagens pass med 3 goda vänner. Väderförhållandena var på vår sida då tunga skyar samt 7-8 sydliga m/sek satte fart på vattnet. Detta var en viktig faktor då siktdjupet nästan nådde ner till hela 7 meter, alltså extremt klart vatten.
Svårfiskat som de var hitta vi tillslut fisk i en grund mar där vi körde ”spotfiske”  på fisk vi helt enkelt såg från båten. Detta var barnsligt underhållande men tyvärr var det mindre fisk som dominerade i maren. Ingen brax så långt ögat nådde och dessvärre inga tecken på större gäddor heller. I maren var det ytbeten som gällde och en skitmört big bandit levererade duktigt.

En av slemgurkorna som föll för banditen!

Ett break efter trögnötandet satt som ett smäck, och med hjälp av muurikkan brassa vi ihop en kulinarisk höjdare som bestod av chorizo, bacon, potatis, gullök, paprika och purjo. Och en varsin kall på detta gjorde inte saken sämre kan jag lova!

Hunger is not an option!

Dagen trubbades snabbt av då kraftig dimma och mörker stormade in utan inbjudan, dagarna blir ju kortare och kortare och hemgång var tyvärr ett faktum!

Shitfishing//

Matte

 

 

4 reaktion på “Helgfiske

  1. sköna fiskedagar kräver skön mat. kommer ihog då jag arrangerade en shish kebab med Bjorkizz i Väddö kanal . ris i termos grillspett på grillen och sallad i en bunke. succe… fisket var också underbart men faktiskt sekundärt i det läget :D:D

  2. Vad är ditt favorit drag? Jag tycker själv att buster Jerk redtiger och pig fungerar bäst. MWh Pike Hugo00

  3. Maten var kanon! Varm mat slår alltid kalla&torra mackor med hästlängder!
    Favoritbeten gällande jerkbaits är lätt big bandit shallow och andra ”longgliders” som ytbeten, men när jag riktar fisket efter storgäddorna så lutar det mer åt tailbeten och större shadjiggar!

    //Matte

Kommentarer inaktiverade.