Hardcore gummifiske!

Tjabba! Så himla kul att vi äntligen har fått oss en blogg där vi kan skriva om allt som har med vårt fiske att göra! Och att få börja med att rapportera om dunderfiske på stora mjukisar är ju inte helt fel!

Jag och min kollega Adam Orre var ute i söndags och körde gädda. Vi hade redan sen tidigare gått in med inställningen att endast fiska stora mjukbeten, 30cm shadar, XXL-grubs, mangeboy beten etc. Fisket skulle förläggas på gräsflader mellan 2-4m djup. Med planen i bakfickan åkte vi ut denna regniga dag för att nöta upp stort!

Vi började med att kasta av en kant bara för att komma in i rätt ”mode” innan de riktiga platserna skulle besökas. Hinner inte mer än lägga upp andra driften innan jag krokar en fisk i bättre kvalitet! Efter en riktigt skön fight så kan Adam skopa en väldigt vacker och välmående gädda på 109cm & 8900g. Härligt! Vilken start!

Vi fortsatte och fortsatte fiska kanter med massor av växter, det högg på mer eller mindre alla platser vi stannade på även om vi mesta låg uppankrade och gnuggade. Och något vi märkte väldigt snabbt var att 30cm shadar & XXL-Snablar fiskade ut alla andra beten vi hade med oss. Så fort vi bytte och kastade tailar/jerks så hände inte så mycket men när vi bytte till de stora gummibetena kastade sig gäddor i alla storlekar över dem. Huggen på dessa beten är fullkomligt fantastiska, stenhårda hugg så att man tappar andan!

Lite senare på dagen så spanar jag in min jigg när den närmar sig båten och gör ett vev-stopp å tänker; mums va den ser fin ut! Längre än så kommer jag inte då jiggen bara försvinner ner i ett gap 3m ifrån båten. Jag smackar på världens mothugg och tvivlar inte en sekund på att detta är även den än bättre fisk. Efter ett par schyssta rusningar och lite pirrig stämning i båten kan Adam skopa även denna med bravur! Vilken firre, jäklar en sån köttnacke! Men ack så räckte den inte riktigt över sträcket 111cm & 9900g men vad gör det?! Satan va skönt! Då kände jag mig helt plötsligt nöjd och bara satt och log i båten.

Några timmar senare spricker det upp och regnet avtar och i samma veva dör fisket ut. Vi fortsätter fiska fram tills 20.00 då vi bryter efter endast 10-tal kontakter med mindre fisk. Med ett leende på läpparna kan vi plocka ihop och åka tillbaka till rampen för att traila upp.

Summera dagen med ca 13-15 fisk samt 30-tal kontakter! De två största fiskarna föll för en 30cm Shad i färg röd/svart och även snablar i lite heta ”egna” färger levererade mycket fisk. Här ser ni ett litet urval av betena som användes!

Jag kommer även lägga upp ett inlägg lite senare med riggmöjligheter samt hur, steg för steg!

Tills nästa gång!

Det här inlägget postades i Team 2 live crew av Robert. Bokmärk permalänken.

Om Robert

Robban är vice butikschef på Söder Sportfiske och är en kille med fantastisk energi och brinner för allt som har med fisket att göra, kan det mesta och ibland tror man att killen har memorerat varenda fisketidning som finns. Metefreak som likaväl fiskar havsöring i strömmen som gädda i skärgården. Robban har Gös 7+, Gädda 10+ och stora karpar på sitt samvete. Senaste storfisken är en spinnfiskad gädda på 11,9 kg som inhalerade en 30cm shadjigg i Rugen (Tyskland). Alltid hungrig på senaste teknikerna och testar det mesta som dyker upp på marknaden. Vi handplockade Robert och vår känsla visade sig vara helt rätt och vi är stolta över vår "värvning" till butiken. Fresta Robert med ett fiskepass och det är stor chans att han sliter sig loss och hänger med.

En reaktion på “Hardcore gummifiske!

Kommentarer inaktiverade.