Grym weekend i Värmland!

Mors!

I helgen som var besökte jag och mina kära kamrater Markus Teilus och Simon Ritter våra       ”hemmavatten” i Värmland som vi spenderat mycket tid för att leta rätt på!
Vi försökte välja datum och tid med omsorg som passade alla, (inkl. gäddorna), med tanke på att Markus bor i Luleå tycker jag ändå att vi lyckades tajma allt ganska bra!

4 dagars fiske stod på schemat, och här var det hårdsatsning som gällde. Klockan på 04.30 och hemgång efter 18.00.
Vi skulle först bo på Deje Vandrarhem, men efter en mer detaljerad syn på vart vi skulle tillbringa våran ”fritid” har vi nog aldrig vart så överrens om att vi sakta men säkert borde backa ut till bilen igen…
SO, efter lite dealande checkade vi in hos en akademielev som vi känt sen en tid innan, inga konstigheter!
Helgens väder lovade kyla under natt och tidig morgon, men så fort solen tog närvaro så blommade nästan vitsipporna. Inte ett moln på himlen, bokstavligen talat så långt ögat kunde nå! Helt fantastiskt väder helt enkelt.

Mothugg

Mothugg

Dagarna flöt på som om tiden försvunnit, god mat, grymt sällskap och helt okej fiske är svårslaget.
Markus Teilus som också är en erkänt duktig filmare&fotograf tog tillfället i akt och filmade en hel del under helgens lopp.. Han svängde ihop en liten feel-good film om hur man kan tillbringa dagarna då solen är på humör, länk kommer nedan!

Fisket var varierande.. Dag 1 började bra med en 7,5a och avslutades med en grymt fin dam som skippat dagens anorexia mode! Hon tvingade ner vågen till hela 11 kilo!
Markus var fångstmannen som efter så mycket slit äntligen fick bärga sin första ismetade 10a, de var han sååå värd!! Bättre start får man leta efter!
Dag två och tre spenderades på två riktigt fina ställen, men tyvärr var det sniporna som regerade under dagarna. Lågvatten och bristen på vårvärmen kan vara två anledningar till att de större exemplaren inte riktigt var där vi ville att dom skulle vara.
Sista dagen hade vi grymma förhoppningar på. Om isen höll skulle den spenderades på ett ställe där vi vet att det går extremt grov fisk, tidigare småfångster som har haft brutala bitmärken på över 17cm  i bredd höjde spänningen till maximal. Dagarna innan hade vi tagit vara på de mindre gäddorna ner mot kilot. Dessa herrar skulle alltså få uppträda under isen dag IV med förhoppning om att locka fram de allra största gäddorna. Brr..

Vi tvingades tyvärr till att runda av tidigare då vi  behövde komma hem i tid också.. De kändes knappt som vi fått ut spöna innan vi behövde packa oss tillbaka till bilen :/ Under dagen fick vi i alla fall ett gäng grymt vackra fiskar runt 4-6 kilo. Detta fick avsluta våran helg i de Värmländska skogarna. Än en gång lämnas man av gäddfeber och lycka, men att hålla undan tankarna om vad som kan ha stirrat på våra mörtar&gäddor under helgens  pass var mer eller mindre omöjligt under hemfärden..

7,5a

7,5

Käk

Käk

 

Mackans PBragg!

Mackans PBragg! 

Filmen från ismetet i Värmland 2013-03-07 / 2013-03-10

See y out there!