Gösfiskerapport

Tjäna! Var ett för ett par veckor sedan iväg och fiskade gös, metoden var som vanligt pelagiskt prickskytte.
Jag skulle trailade i båten i vatten som var helt platt, inte en vindpust och strålande sol, detta är tacksamma förhållanden att backa runt i men gösarna tenderar att bli skyggare och även simma mer.
Jag kom ut och började pilla med ekolodet och ändra lite inställningar, man vill ju få det helt perfekt.
Snabbt därefter kunde jag backa upp på en fisk som visade intresse för min vita jigg med rödmålat huvud och steg, dessvärre uteblev karatehugget och istället följde den med en bit för att sedan försvinna bort.
Nästa fisk jag backade upp på steg i en brantare vinkel och med mer fart, ofta ett säkert tecken på att de faktiskt tänker ta. De sopades i ett rejält mothugg och efter en kortare fight kunde en grann fyrakilos landas.

20131101-165043.jpg

Timmarna gick och gösarna var fortsatt svårflirtade, de simmade undan eller följde med utan att ta, Frustrerande så in vassen men det är gösfiske i ett nötskal. Endast en liten gös landades under flera timmar men tillslut hittade jag en fisk som stod i frivattnet och kände lugnet, när jag släppte ner jiggen visade den intresse och steg försiktigt till en början men när jag höll still riktigt länge så sög den i sig den 25cm långa jiggen ordentligt.
Jag kände direkt att det inte var en liten sprätt som behagat kliva på utan en fisk som hade lite tyngd i alla fall. Efter att den stånkat och gjort några rusningar kunde jag pressa in en fin gös över håvkanten.

20131101-203415.jpg
Ingen gigant men ack en sexplussare och väldigt välkommen!

Dag två är jag ute och nöter på igen och gösarna är ännu trögare än första dagen, de är knepiga och visar lite intresse för mina jiggar.
Efter flera timmar har jag bara fått en liten sprättgös som klippte endast en dryg spölängd under båten och jag börjar tappa tålamodet.
Men jag hittar ett eko på sidescannern som jag börjar backa upp på och när jag får in den i konen och ekot växer till samt blir knallgult släpper jag ner min ismojigg. När jiggen kommer ner ovanför gösen försvinner Ekot, det blir helt tomt på skärmen förutom min jigg som hänger helt ensam under båten.
Jag kollar upp och bakåt för att se om jag drivit av gösen men står perfekt stilla på den plats där gösen var. När jag kollar på spöt och ska börja veva upp suger det till och helt plötsligt har gösen simmat in i konen igen och sugit i sig min ismojigg.
En kalasfin fisk på 6,7kg landas säkert och när man är ensam i båten är det inte lätt att ta bild….

20131101-204511.jpg
I håven och i väntan på att bli vägd.

20131101-204610.jpg

20131101-204637.jpg

Jag ger upp efter ett par timmar, tar ett par schyssta bilder på solnedgången och trailar upp båten. En fantastisk helg.

/Martin Dahlin

Det här inlägget postades i Allmänt av Martin. Bokmärk permalänken.

Om Martin

Martin jobbar som säljare på Söder Sportfiske, han är även ansvarig för våra reklamationer samt vice postorderansvarig. Martin är trevlig, nogrann, påläst och serviceinriktad med en energi som bara ungdomar besitter. Intresserad av de mesta fisket och specimenmetet ligger närmast till hands. Martin har ett gäng fina fiskar på samvetet och den här killen är fiskesugen dygnet runt. Vi är otroligt nöjda med att vi har knutit Martin till oss.