Dubbla 11plussare i båten idag!

Ibland stämmer det bara och idag var det en sån dag. Dagen började dock inte speciellt bra då jag försov mig för första gången på många många år, normalt brukar jag alltid vakna någon minut innan klockan ska ringa, framförallt när det gäller att gå upp för ett fiskepass… men men, även solen har sina fläckar :). Det är mitt och Jonnys första pass ihop i Sverige sedan vi gjorde Söderjiggen så detta skulle bli riktigt kul. Vi har fiskat ihop på två turer till Tyskland (Rugen) i år och haft riktigt bra fiske, bla. fick ju Jonny sin 15,5 kg och en på 10,1 kg då vi provfiskade Söderjiggen och jag fick en på 12,1 kg och en på 11,5 kg på McRubber. Även idag hade vi träffat rätt och stor fisk var i farten.

Jonny drar snabbt första fisken som här landas

Gäddan tar en söderjigg i färgen Red Black Copper, det är röd svart som verkar vara melodin idag.

En fin 7kilos spräcker nollan.

Nu är det min tur, en urstark gädda suger i sig min Söderjigg i färgen Red Tiger, hon gör ett gäng helt galna rusningar och landas efter minst 5 minuters fight. Riktigt cool gädda. Hög som ett hus med fin rygg, denna gädda har verkligen ätit upp sig och är 112 cm lång och ett vackert underbett (eh!).

Gäddan tynger vågen till 11,2 kg. Vilken start!!!

Lite mindre gäddor i 2-5 kilos klassen landas. Samtliga på Söderjiggen.

Vi kommer in på lite grundare vatten så jag bestämmer mig för att testa en tail från Pe-We som han kallar ”Valpen XL”, detta var det enda betet jag tog med mig ut idag förutom Söderjiggen. Vlpen är ett riktigt fint tailbete som har en vaggande skön gång, tyvärr så hade jag ingen röd svart men denna såg riktigt fin ut och verkade funka bra då det small till hårt i prylarna efter 3 kast.

Fin metersfisk som ville ha en valp. Jag fick ytterligare 4 gäddor på valpen inne på det grunda så tack Pe-We för betet, fungerade riktigt bra!!!

En av mina utrustningar, St. Croix Swimbait 7.10 och Revo Toro NACL. Galet sköna prylar.

Jonny Thofeldt, dagens kapten och fiskebroder, här i skön körposition. Det han inte vet här är att jag ska få håva en riktigt fin gädda till honom inom snar framtid.

Big Pike i håven och Jonny är glad.

En riktigt kloss är landad. 109 cm och även denna prick 11,2 kg. Gäddan tar en söderjigg i färgen Red Black Copper.

Kolla ryggen!!!

Bye Bye baby – Ses igen nästa år.

 

Det här inlägget postades i Allmänt av Nicklas Jonsson. Bokmärk permalänken.

Om Nicklas Jonsson

Nicklas är VD på Söder Sportfiske och har huvudansvar för vår e-handel och utvecklingen av vår webshop, han besitter ett fantastiskt driv och engagemang för att ta vårt företag framåt. Nicklas jobbar tillsammans med Henrik med inköpen och sortiment och är hela tiden på jakt efter nya, unika och kvalitativa produkter att ta in i sortimentet. Privat brinner han för fisket och fiskar så fort det finns en minut över. Helst av allt gädda eller vertikalt efter gös men är allätare och kör allt från havsfiske till mete. Har vid spinnfiske tagit flera 11+ gäddor med 13,78 kg i topp, abborre på 1760g och 5+ gös Har även landat stortorsk (19+), fina sejar (16k+), striped marlins (80+), malar och stora hälleflundror (154cm).